Martina – Kronofogdens representant

Hej! Mitt namn är Martina Dagobert och jag jobbar som kommunikatör inom Kronofogdens Förebyggande verksamhet. Jag är Kronofogdens representant i projektet. Utöver detta projekt är jag också engagerad ibland annat vräkningsförebyggande arbete och informationsinsatser till de som möter nyanlända.

Sedan 2009 har jag arbetat med problematiken kring överskuldsättning på olika sätt. Dessförinnan jobbade jag med sjukskrivningar på Försäkringskassan. Det som jag inte tänkte på då, men som jag nu vet är – att bli sjukskriven är en av de livshändelser som kan vara början till långvariga ekonomiska problem, kanske till och med leda till att man hamnar i en överskuldsättning.

Nu har vi varit igång ett tag i projektet och jag ångrar inte en sekund att jag tackade ja till att vara Kronofogdens representant. Jag har ett starkt mandat bakom mig att arbeta med dessa frågor. För Kronofogden är arbetet med att motverka överskuldsättning inte bara inskrivet i vår instruktion från regeringen utan också något som vi aktivt arbetar med i vårt dagliga arbete. Överskuldsättningens konsekvenser drabbar inte bara den enskilda individen och hens familj utan också hela samhällsekonomin. Att alla aktörer i samhället tillsammans hjälper till att motverka överskuldsättning är en viktig framgångsfaktor.

Jag önskar oss alla lycka till i att tillsammans motverka överskuldsättning och ge bra stöd till dem som ändå hamnar där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *