Hej från projektledaren!

Maria Lindstedt heter jag som projektleder. Övriga projektmedlemmar kommer att presentera sig själva med ett litet inlägg här på bloggen. Jag har jobbat på Konsumentverket i snart 11 år med olika saker, främst inom området produktsäkerhet. Jag är van att leda projekt, men överskuldsättning är ett nytt område för mig. Jag är därför  väldigt glad att mina projektmedlemmar har erfarenhet från området och att vi har så många experter och sakkunniga på Kronofogden, Konsumentverket och Finansinspektionen att inhämta kunskap och erfarenhet från.

Privatekonomi och överskuldsättning – Ett spännande och viktigt område

Jag är övertygad om att det här en fråga som engagerar de flesta av oss. Vi lever i ett konsumtionssamhälle som är i ständig förändring. De flesta har det bra men det är ändå många som lever under svåra ekonomiska förhållanden. Tillfällen i livet som arbetslöshet, sjukdom, pension, skilsmässa kan innebära att man plötsligt får svårt att betala sina räkningar.  Problem med att betala sina räkningar kan drabba alla.

Vi är många som känner att det är svårt att hänga med i utvecklingen och som önskar att vi hade bättre privatekonomisk kunskap för att kunna ta rätt beslut om våra pengar. Alla har vi nog ibland känt oss lurade av något företag och de flesta har någon gång i livet haft det kämpigt ekonomiskt. Inte minst under studietiden.

Vi har en vision i projektet som lyder: Personer som har, eller riskerar att få, problem med skulder får hjälp att få ordning på sin ekonomiska situation. En viktig fråga för oss är att hitta ändamålsenliga förebyggande och stödjande insatser, i samverkan med andra – med er, som i er vardag möter människor som behöver olika typer av stöd.

Hälsningar Maria

 

3 reaktioner på ”Hej från projektledaren!

    1. Hej!
      Tack för frågan. BUS-föreningen är med – på flera olika sätt. Som samverkansaktör i projektet och även med representant i samverkansrådet för budget- och skuldfrågor som leds av vår GD Cecilia Tisell/ Hälsningar Maria

  1. Varmt lycka till med ert viktiga arbete! Kul att ni har en blogg – det ska bli intressant att följa ert arbete.

    Ha en fin helg!

    /Bodil Hallin, budget- och skuldrådgivare i Höganäs kommun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *