Forum jämställdhet

Jag, Alexandra, i montern. Saknas på bild gör Magnus och Robin, mina kollegor från Konsumentverket som ställde upp och som berättade om projektet så lysande att man kunde tro att de aldrig gjort något annat. Tack!

Den årliga jämställdhetsmässa ägde i år rum i Karlstad och Konsumentverket hade därför en monter. Vi passade på att ha tema ”Hur mår din ekonomi?” då vi tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle att nå ut till lokala aktörer.

Mellan seminarierna var det en strid ström till vår monter och många passade på att testa sina kunskaper om skulder relaterat till kön där endast fem mässdeltagare gissade alla rätt. Vår folder som syns i bild hade fokus på vad lokala organisationer kan göra för att stötta överskuldsatta kvinnor och män, och ett flertal sådana slank ner i mässpåsarna.

Det var många bra samtal som ägde rum vid montern. Representanter från bland annat landsting, Svenska kyrkan och kommunala verksamheter hade alla olika inspel och klokheter att delge oss och förhoppningsvis kunde även de ta med sig något tillbaka till sig. En kvinnorättsorganisation stannade till och beskrev deras vardag med exempel på en kvinna i flykt vars man hade tagit lån i deras namn där själva objektet i sin tur stod i mannens namn. Vi pratade även med politiker, både från vänstern som till högern.

Även här, i samtalen vid montern, märks det hur mycket som redan görs av aktörer och personer ute i samhället. Andra hade en mer aha-upplevelse och tog tacksamt emot mer information. Vissa var fullt medvetna om att det fanns gratis budget- och skuldrådgivning att få i kommunen medan andra var helt ovetandes.

Vi ser framemot kommande mässor och konferenser. Och som vanligt, hör gärna av er till oss om ni har tankar, tips och funderingar.

4 reaktioner på ”Forum jämställdhet

 1. Hej! Hade ett jättebra samtal med er på Forum Jämställdhet. Vad är svaren på frågorna. Kommer inte riktigt ihåg det nu.

  1. Hej!

   Om det är någon mer som är intresserad av svaren så kommer de här:
   1. Sant
   2. Sant
   3. Falskt
   4. Falskt
   5. Falskt
   6. Falskt

   Statistiken kommer från Kronofogden. Bland annat från detta pressmeddelande: https://www.kronofogden.se/69533.html. Jag skickar gärna ut dokumentet och mer tydliga svar på frågorna vid behov.

   Hälsningar,
   Alexandra

  1. Hej Marita!
   Vi tog endast fram den i en liten upplaga specifikt för denna mässan, det är därför inget som kommer att kunna beställas. På baksidan av den finns även information om vad Konsumentverket har gjort för jämställdhetsarbete vilket gör att den inte riktigt passar till andra än Konsumentverket.
   Men håll ut! Det kommer att komma material som kommer att kunna beställas, vi håller på för fullt att ta fram olika sorters material rörande temat ”Hur mår din ekonomi?”. Såklart kommer vi att informera om när sådant går att beställa här på bloggen.
   Hälsningar,
   Alexandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *