Ett jämställt projekt?

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv är det övergripande målet för jämställdhetspolitiken i Sverige. Det låter självklart men vi vet också att det inte är lika självklart i praktiken.

Konsumentverket och Kronofogden är två av de 60 verksamheter som ingår i Regeringens utvecklingsprogram för Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM) som syftar till att stärka myndigheternas arbete med jämställdhetsintegrering. Det är därför inte mer än rätt att vi även ska integrera jämställdhetsperspektivet inom ramen för detta projekt.

Hur gör vi då detta?

Om vi ändå hade det klart för oss men det har vi inte i nuläget. Som tur är finns det hjälp att få och igår träffade vi Katarina Olsson, organisation och jämställdhetskonsult och en del av Jämställdhetsexperterna för att bolla idéer och eventuella framtida samarbeten. Vi har även god hjälp av Anna-Carin Widmark som arbetar med JiM inom Konsumentverket.

Det återkommande temat för detta projekt är samverkan och samarbete. För att få in jämställdhetsintegrering i detta projekt på ett bra sätt behöver vi input från kloka människor. Kanske har även du en klok tanke?

Anna-Carin Widmark, Alexandra Bergling och Katarina Olsson 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *