Ett avslut som är början på något nytt …

Nu är det dax för överskuldsättningsprojektet att skriva ett sista blogginlägg. Bloggen kommer dock att finnas kvar året ut.
Efter tre år av samverkan och samarbete har vi nu lämnat in både en skriftlig och en muntlig avrapportering till regeringen. Vår minister gav inga löften men dock signaler om att Konsumentverkets arbete med att förebygga överskuldsättning inte är slut i och med slutrapporteringen. Oavsett nytt uppdrag eller ej så är målet för konsumentpolitiken, väl fungerande konsumentmarknader och en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar konsumtion. Formuleringen av målet ger oss på Konsumentverket visst utrymme att hantera överskuldsättningsfrågor inom den socialt hållbara konsumtionen. Kronofogden har i sin instruktion inskrivet att de ska jobba för att motverka överskuldsättning. Med andra ord så kommer arbetet inte att ta slut, men tills vidare ske i en mindre omfattning.

Cecilia Tisell överlämnar slutrapporten till civilminister Ardalan Shekarabi.
Maria lindstedt, till höger om ministern, efter den muntliga föredragningen.

Är du intresserad av vår slutrapportering så hittar du den här.
Till sist vill vi i projektet tacka för den fördjupade samverkan som vi verkligen har upplevt. Tack även för ert bemötande och den respons vi har fått. Dessa tre åren av våra yrkesliv kommer vi alltid att bära med oss i våra hjärtan som varma, lärorika och givande år. Med förhoppningen att vi tillsammans med er har skapat ringar på vattnet.

Varma hälsningar från överskuldsättningsprojektet (Martina, Niklas, Alexandra och Maria)

En reaktion på ”Ett avslut som är början på något nytt …

  1. Vilket framgångsrikt projekt ni har skapat! Vi hoppas alla på en fortsättning. Önskar er en riktigt skön och välförtjänt semester!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *