Det stöd som finns att få

Nu tillbaka till kärnan och vad vi har för uppdrag. Ordagrant så består regeringsuppdraget av att vi med lämpliga samhällsaktörer ska eftersträva:

 • Ett utbyte av kunskap och erfarenheter om budget- och skuldrelaterade frågor,
 • ett samarbete när det gäller att nå ut till personer som har eller riskerar att få problem med skulder med information om vilket stöd som finns att få, exempelvis via den kommunala budget-och skuldrådgivningen, och
 • ett samarbete om andra ändamålsenliga och förebyggande insatser.

Så till det fetmarkerade ovan i vårt uppdrag. En förutsättning för att kunna nå ut är att veta vilket stöd som faktiskt finns. I kartläggningsfasen, projektets första fas, hade vi ett flertal informationsmöten och telefonintervjuer där vi efterfrågade kartläggningar från aktörerna på vilket stöd som de ger. Vi har utefter den information som vi har fått in sammanställt ett PM.

Vill ni läsa vårt PM har ni dokumentet här: Stöd i samhället.

Trevlig läsning!

2 reaktioner på ”Det stöd som finns att få

 1. Intressant rapport! Särskilt intressant att befolkningens skuldsättning skiljer så mycket mellan län som är ”grannar”. Har än så länge bara ögnat igenom rapporten men den ska så klart studeras närmare. Bra att få en så gedigen sammanställning över det stöd som finns, ser redan att det finns samverkansparter i vår kommun som jag inte tänkt på tidigare. Ha en fin helg!

  1. Hej Bodil!

   Vad roligt att du har tagit dig tid att läsa rapporten och än roligare att du hittade nya samverkanspartners. I kartläggningen var det en riktig ögonöppnare för mig när jag fick vetskap om alla aktörer som ger stöd, riktig kul att kunna vidarebefordra den kartläggningen till fler.

   Ha en fin helg du med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *