Alexandra vägledande utredare

Hallå!

Alexandra Bergling heter jag och jag arbetar vanligtvis som vägledare på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument. Utöver det har jag nu även fått möjligheten att gå in som utredare i detta spännande och viktiga projekt.

I upplysningstjänsten pratar jag varje dag med olika människor som stött på problem med allt från en sjuk hundvalp som var tvungen att avlivas till en totalrenovering av köket där hantverkaren inte längre går att få tag på. Konsumenten har investerat i både tid och pengar, kanske har hen till och med drömt om detta länge och så slutar allt i huvudbry, ledsamheter och konflikter. Det är inte alltid lätt att vara konsument och veta sina rättigheter. Som tur är finns det hjälp att få.

Jag tänker att det är detsamma med överskuldsättning. Det är inte alltid att det går enligt plan. En förändrad livssituation som skilsmässa, dödsfall, sjukdom eller varsel gör att man plötsligt hamnar i en situation som man inte riktigt räknat med. Vi kan alla hamna där, jag skulle kunna hamna där. Även här finns det hjälp att få, för varje dag lär jag mig om fler organisationer som gör insatser för dessa individer och hör om massor av goda exempel. Det finns mycket hjälp att få, det gäller bara att veta var man ska vända sig.

Det här projektet handlar om ökad samverkan mot överskuldsättning. Hur vi tillsammans kan göra skillnad för individer som av någon anledning har hamnat eller riskerar att hamna i en svår ekonomisk situation. Det är en viktigt fråga och jag är glad att vi har fått den här möjligheten.

Hälsningar Alexandra

2 reaktioner på ”Alexandra vägledande utredare

 1. Hej,
  som en drabbade har jag växlat mina tankar med din kollega Maria Lindstedt.

  Om det finns någon skriftlig dokument vill jag gärna bidra med skriftliga synpunkter.

  Det finns många myter kring ämnet eftersom all forskning betalas av Kronofogden vilket skadar trovärdigheten.

  Även statliga utredningar som ni på Konsumentverket innehåller vissa sakfel.

  Hör gärna av er då jag 30 årig erfarenhet av ämnet då jag utsattes för brott 1987
  och den svenska systemet tar inga hänsyn huruvida man är brottsling
  eller brottsoffer !

  Med vänlig hälsning.
  Kristoffer E Dudzik
  brottsoffer drabbad av bristande svenska lagstiftning

  1. Hej Kristoffer,

   Bloggen är främst till för att informera om hur projektet framskrider. Vill du lämna inspel på problemet i stort är det bäst att du fortsätter att mejla till Maria.

   Vänligen Alexandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *